dizde kireçlenme 1

Kinesiotape

Son yılların popüler sağlık trendi Kinesiotape yöntemi aslında köken olarak 1980’li yıllardan bu yana Avrupa ve Amerika’da etkili bir şekilde kullanılır. Elbette dünyada yaşanan sağlık gelişmelerini yakından takip eden kliniğimizde de son derece başarıyla uygulanmaktadır. Özellikle formunu korumaya çalışırken basit yaralanma olarak tabir edebileceğimiz türde sorunların giderilmesinde etkili çözümler sunan yöntemi Kinesiotape olarak adlandırabiliriz.

Kinesiotape Nedir?

Eskiden beri alışılagelmiş ağrı bantları her zaman yaşamımızda olmuştur. Ancak her alanda olduğu gibi bu alanda gerçekleştirilen tasarımlarında da pek çok yenilik yapıldı ve kinesiotape bunların başında geliyor. Genel anlamda ortopedik rahatsızlıklarda sıkça rastladığımız yöntem değişik renklerden oluşuyor ve kullanıcısına aynı zamanda dışarıdan bakıldığında rahatsız etmeyen bir görünüm kazandırmış oluyor. İçerisindeki polimer lifler sayesinde %60 oranında bir esneme payına sahip bu bant, herhangi bir nedenle inflamasyona uğramış bölgelerin bütünleştirilmesinde harikalar yaratıyor.

Kinesio Tape Bant Uygulaması Nasıl yapılır?

Elbette ki kinesio tape bant uygulamasının ilk akla gelen kullanım alanı bel ve boyun ağrılarının giderilmesi şeklinde oluyor. Üstelik %100 pamuklu ve yapışkan yüzeyin hemen altındaki hava kanalları sayesinde cildin nefes almasını sağlayan yöntem ihtiyaç duyulduğunda gerçekten çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Bunun yanı sıra eski tip bantlardan farklı olarak hem doku hem de eklem bölgelerinde iyileşmenin hızlanmasını sağlayan ağrı bandı kinesio tape aynı zamanda;

  1. Kireçlenme
  2. Romatizmalar hastalıklar
  3. Yaralanmaya bağlı diz kalça ayak bileği sorunları
  4. Omuz, el bileği, dirsek ve boyun ağrıları
  5. Cerrahi müdahale sonrasında yaşanan eklem ve doku sorunları
  6. Fasya aktivitesinin arttırılmasında veya azaltılmasında
 

Gibi birçok farklı sorunun çözümüne modern alternatifler getiriyor. Ayrıca özellikle zedelenme sonrasında meydana gelen eklem hareket açıklığının sağlanmasında önemli bir rol oynayan Kinesiotape uygulaması için Manuel Terapi ankara Kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. Ekip arkadaşlarımızı tanıyabilir randevu talep edebilirsiniz. Diğer hizmetlerimiz ve uygulamamız hakkında daha kapsamlı bilgi almak üzere sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Kaan AKIN
Latest posts by Kaan AKIN (see all)
No Comments

Post A Comment

WhatsApp ile Bilgi Al
Ara Bilg Al 0539 956 94 05