Medikal Fitness

Medikal Fitness Nedir, Faydaları Nelerdir?

Medikal fitness kas ve iskelet sistemini güçlendirmeyi hedef alan, varsa kronik kas ve eklem rahatsızlıkları üzerine de tedavi edici programlar içeren kişiye özel tasarlanan profesyonel bir egzersiz modelidir.

Medikal Fitness Nedir?

Medikal Fitness her bireyin güçlü ve sağlıklı bir vücut ve beraberinde kaliteli bir yaşam standardına sahip olabilmesi için tasarlanan kişiselleştirilmiş profesyonel bir egzersiz programıdır. Doğru postür, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü ile desteklenen medikal fitness, öncelikli olarak kişilerin sağlıklı kas ve iskelet sistemine sahip olması amacıyla uygulanmaya başlanır. Sonrasında kişilerin günlük ihtiyacı olan temel hareketler üzerinden yola çıkılarak, hareket kısıtı oluşturan etkenler ve rahatsızlıklar varsa bu engellerin kaldırılması yönünde medikal fitness ile destek sağlanır. Medikal fitness her birey için farklı uygulama ve egzersiz programları içerir, bu nedenle medikal fitness’ın mutlaka uzman fizyoterapistler kontrolünde gerçekleştirilmesi ilerde oluşabilecek sakatlıkları önlemek adına büyük önem taşımaktadır. Kökenini rehabilitasyondan alan medikal fitness, multidisipliner çalışmalar sonucunda gelişerek ortaya çıkmıştır, yaş ve performans düzeyine bakılmaksızın herkes için uygun ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik fonksiyonel ve fiziksel egzersiz programları içerir.

Medikal Fitness Faydaları Nelerdir?

  1. Medikal fitness son dönemlerde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanan bir personal trainer programıdır ve bireylerin güçlü ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini hedef alan bir dizi medikal egzersiz programları içerir. Nörolog ve fizyoterapist Dr. Vladimir Janda önderliğinde ortaya çıkan medikal fitness yaklaşımı, spor fizyoterapisti Dr. Michael Clark tarafından açılan personal trainer sertifikasyon okulu ile ilk defa fizyoterapistler öncülüğünde medikal fitness uygulamalarına başlanmıştır.
  2. Medikal fitness tıpkı fizik tedavi gibi bireylerin ihtiyaç duydukları bir dizi medikal egzersiz programları içeren, kişiye özel oluşturulmuş ve özellikle kas ve iskelet sistemi üzerinde kronik rahatsızlıkları olan bireyler için alternatif bir tedavi yöntemidir. Bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, duruş bozukluğu, skolyoz gibi kronik kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı bir yöntemdir ve hastalıkların tekrarlamasını ya da oluşmasını önler.
  3. Medikal fitness ayrıca ağrı ve ağrı kontrolü üzerinde olumlu etkiler sağlamakla birlikte bağışıklık sisteminin de gelişmesine ve düzenlenmesine yardımcı olur. Kan şekeri kontrolü sağlar. Düzenli uygulanan medikal fitness egzersizleri ile HDL olarak bilinen faydalı kolesterol oranı artırılarak LDL olarak bilinen zararlı kolesterol seviyesi en aza indirilir. Aynı zamanda cerrahi müdahaleler sonrasında uygulanan medikal fitness hasarlı bölgelerin hareket kabiliyetinin artırılmasında tedavi edici tıbbi bir yöntem olarak da kullanılmaktadır.
  4. Medikal fitness sadece hasta bireyler üzerine değil yaşa ve hastalık öyküsüne bakılmaksızın tüm bireylere ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan profesyonel egzersizlerin bütünüdür. Düzenli hareket ile vücut performansını artırarak, vücut üzerindeki hareket kısıtlarını kaldırmayı hedefler ve bireylerin enerjilerini yükselterek mutlu ve sağlıklı hissetmelerini sağlar.
  5. Düzenli takip edilen medikal fitness programları ile kilo kontrolü nominal seviyede sabit tutulur ve vücudu güçlü ve diri tutarak yaş almanın verdiği etkileri en aza indirgemeyi amaçlar. Bu nedenle medikal fitness aynı zamanda anti-aging egzersiz modelidir. Hem genç hem de güçlü ve sağlıklı bir vücut için gerekli tüm egzersiz metodlarının uzman fizyoterapistler kontrolünde uygulanması ile bireylere kaliteli bir yaşam standardı sunulmasını hedefler.

Medikal Fitness ile Standard Fitness Arasındaki Farklar Nelerdir?

Medikal fitness egzersiz programları kişiye özel hazırlanan bir çeşit fiziksel aktivite reçetesi niteliğindedir. Medikal fitness için gelen bireylere Manuel Terapi Ankara Sağlıklı Yaşam Kliniğinde öncelikli olarak detaylı bir tarama ve değerlendirme muayenesi gerçekleştirilerek, bireylerin varsa kronik rahatsızlıkları tespit edilir, hastalık öyküleri dinlenir ve sonrasında ihtiyacı olan bir egzersiz programı hazırlanır. Medikal fitness her bünyenin ihtiyaç duyduğu ölçüde ve dozda kişiye özel olarak düzenlenen kardiyovasküler düzeyi geliştirebilecek aynı zamanda güç ekipmanlarının da kullanılabileceği bir egzersiz reçetesidir. Bu reçete kapsamında medikal durumda ihtiyaç duyulan fiziksel aktiviteler uzman fizyoterapistler kontrolünde çeşitli kültür fizik hareketleri ve değişik aletler yardımı ile uygulanır ve düzenli uygulamalarda başarılı sonuçlar ortaya koyar. Medikal fitness büyük kaslara sahip olmak ya da kasın enine kesitini büyütmek amacıyla değil vücudu güçlü “core” kasları stabilize etmek, performansını artırmak ve yaralanmalara karşı oluşabilecek riskleri en aza indirgeyebilmek amacıyla uygulanmaktadır. Bu nedenle medikal fitness, standard fitness programlarından bağımsız ele alınarak, sağlıklı kas ve iskelet sistemi ve kaliteli bir yaşam hedefi ile ilişkilendirilmelidir.
WhatsApp ile Bilgi Al
Ara Bilg Al 0539 956 94 05